Home > Business

Alexander Techniek als voordeel in je werk

Ondervind jij klachten tijdens of na het werk? Denk bijvoorbeeld aan nek & rug klachten na het werken achter de laptop, hoofdpijn na een meeting of een drukke werkdag, maar ook onzekerheid tijdens presentaties of het spreken met klanten? Ben je heel beweeglijk  en druk terwijl je een presentatie geeft via Zoom? Zou je dat graag anders wensen? 

Daar kan het volgen van Alexander Techniek lessen het verschil maken, zowel fysiek als mentaal!

Herken jij je in één van de volgende klachten?

 • Nek en schouder klachten: je bent je bewust van je houding, maar toch zijn je nek en schouders verkrampt en pijnlijk na een dag werken;
 • Begon de pijn eerst hoog in je lichaam, de pijn lijkt steeds verder te trekken naar bijvoorbeeld je rug, armen of handen of misschien wel andersom;
 • Je hebt vaak last van migraine of heftige hoofdpijn. Dit belemmert je niet alleen in je werk, maar ook juist na het werk in je vrije tijd;
 • Je voelt je rusteloos, zowel in je lijf als in je gedachten. Misschien ben je zelfs inmiddels oververmoeid, opgebrand en heb je te maken met (het voorstadium van) een burn-out.
houding

Wat bereik je door de Alexander Techniek lessen in je leven te integreren?

Wat zou het voor je betekenen wanneer je leert je lichaamsbewustzijn en gebruik te verbeteren, waardoor je je beter voelt en geen lichamelijke klachten meer ervaart door ineffectieve gewoontes tijdens je aktiviteiten. 

 • Je nu voor eens en voor altijd met je chronische pijnklachten zoals rug- en nek en schouderpijn afrekent.
 • Je weer aan het werk kan, zonder bang te zijn op een terugval en je weer ziek te moeten melden bij je werkgever?
 • Je jezelf zelfverzekerder presenteert tijdens je werk?
 • Je jouw lijf inzet op een manier die veel minder spierkracht vergt tijdens je dagelijkse aktiviteiten dan je gewoon bent.
 • Je het heft in eigen handen neemt en werkt aan een gezond lichaam en mentale rust.

"Op een subtiele wijze werk ik met mijn handen en woorden waardoor op een neurologisch niveau veranderingen ontstaan waardoor je coördinatie en beweging verbetert"

Ik kwam zelf zo’n 25 jaar geleden in aanraking met Alexander Techniek na een ongeval met een ernstige whiplash. Later volgde ik een opleiding tot internationaal Centered Riding© Level IV Clinician (paardrij instructrice). Centered Riding© is een methode die is ontstaan vanuit de Alexander Techniek. Door het toepassen van de Alexander Techniek ontwikkelde ik mezelf naar een gezondere manier van leven, zowel mentaal als fysiek.

Omdat ik zag wat een voordeel het integreren van de Alexander Techniek lessen mij bracht besloot ik in 2014 de drie jarige fulltime beroepsopleiding te volgen. Deze heb ik met succes afgerond!

Dat betekende voor mij dat ik meer bij mezelf kon blijven tijdens het geven van (groeps-)trainingen, dat ik de interactie in de trainingen en tijdens het presenteren veel beter kon sturen en mijn boodschap helderder kon overbrengen. Daarnaast kost het geven van lessen en de focus houden binnen de groep minder energie.

19F005-080

“Kies jij er voor om te werken aan bewustwording en doorbreken van gewoontepatronen zowel fysiek als mentaal. Daardoor meer rust ervaren en fysieke klachten voorkomen.

LAAT JE GEGEVENS ACHTER VOOR MEER INFORMATIE OVER HET LEERTRAJCT

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wat leer je tijdens deze unieke lessen?

Tijdens de lessen leer je je bewust te worden van gewoontes in je bewegingspatronen. Op subtiele wijze werk ik met mijn handen zodat je lichaam een nieuwe gewoonte zal ervaren. De start van een les is liggend op een tafel. De zwaartekracht helpt in het verlengen van je wervelkolom en balans van je hoofd en ontspanning van je diepere nekspieren. Vervolgens gaan we verder met een aktiviteit zodat je ervaart wat een effectiever lichaamsgebruik betekent en hoe je dit zelf kunt aanleren in je dagelijkse aktiviteiten. Ik leer je tijdens de aktiviteit een “stop” in te bouwen, dit noemen we “inhibition”. Het moment van inhibition leert je bij jezelf te blijven en daarmee ongezonde patronen te doorbreken of beter nog, te voorkomen.

Door inhibition toe te passen leer je ondoordachte, doelgerichte acties te stoppen. Tijdens dit leerproces ontwikkel je de wijsheid hoe je zowel niet functionele fysieke als mentale patronen doorbreekt. Hierdoor leer je op een gezondere manier te leven.

Ik bied drie opties aan voor het volgen van de Alexander Techniek lessen, namelijk:

Losse lessen

€ 98,-
 • Na een enkele les voel je je direct lichter in je lijf omdat spierspanning vermindert;
 • De balans tussen body & mind wordt hersteld waardoor je je minder gestrest voelt;
 • Deze effecten houden doorgaans enkele dagen tot een week aan.

Leertraject (10 lessen in 3 maanden)

€ 950,-
 • Tijdens dit leertraject leer je in 11 lessen tijdens drie maanden een nieuwe effectievere manieren van bewegen en reageren op omgevingsfactoren:
 • Ik leer je om je lijf effectiever te gebruiken, zodat je spanning, pijn en blessures kan voorkomen;
 • Ik leer je hoe je langdurig zelf van de pijn af komt die je nu ervaart;
 • Ik help je jouw lijf te resetten, zodat je de nieuwe techniek zonder spierspanning kan toepassen;
 • Ik help je de rusteloosheid en negatieve emoties los te laten, zodat je je ook mentaal weer fit en energiek voelt en de regie terugpakt over jouw gedachtes.

Aangezien het veranderen van gewoontes een proces is, adviseer ik je om het leertraject te volgen. Tijdens de lessen werk ik op een subtiele wijze met mijn handen en woorden waardoor er op een diep neurologisch niveau veranderingen kunnen plaatsvinden. Je krijgt huiswerk mee om tussen de afspraken zelf eenvoudig en praktisch de geleerde principes van de Alexander Techniek te integreren in je aktiviteiten.

Leer Alexander Techniek eenvoudig toepassen

Wellicht heeft de tijd en jouw energielevel je tot nu toe weerhouden om de oorzaak van je pijn aan te pakken. Hier breng ik graag samen met jou verandering in. Ik leer je hoe je zelf een wereld van verschil maakt in jou leven, al vanaf enkele lessen. Het aanleren van de principes van Alexander Techniek zijn niet moeilijk en juist heel simpel, maar je moet wel even de juiste tools aanleren.

Tijdens de lessen en het leertraject leer ik je hoe je de Alexander Techniek eenvoudig kunt toepassen in je dagelijkse activiteiten of leven. Uiteraard zijn deze technieken ook zéér belangrijk in het voorkomen van chronische spanning. En voorkomen is nog altijd beter dan genezen, dus dat stellen we als eind resultaat.

Voor en na

Wat vinden anderen?

Veelgestelde vragen

Na de kennismaking en helderheid over jou doel nodig ik je uit op een tafel te liggen waardoor de zwaartekracht je helpt om onnodige spierspanning los te laten. Met mijn handen kan ik bij nek, schouders, hoofd invloed uitoefenen op je lichaamsbewustzijn waardoor je fysiek langer wordt en meer vrijheid in je ademhaling ervaart.  Afhankelijk van hetgeen nodig is werken we aan activiteiten met het geleerde op de tafel.